maanantai 9. toukokuuta 2016

Emä, Pujotan Petronella

Esittelyssä Pujotan Petronella eli pentueen emä. Nella on ivalolaisen Pujotan kennelin ensimmäisestä pentueesta, josta on mukavia juttuja Minnan blogissa.

Nella, tai Neppu, on mukava kotikoira, jonka kanssa harrastellaan huviksemme milloin mitäkin. Agilityä ja Rally-Tokoa reenataan Forssan Palveluskoirissa ja Nose Work -alkeiskurssillakin oltiin pari kuukautta sitten.



Yllä olevassa videossa on kuvattu hyppytekniikkatreeniä hallissa viime syksynä.


Nartun terveystulokset ja suku on esitetty parhaiten Koiranetissä. Silmät peilattiin puhtaiksi ja luusto kuvattiin terveeksi talvella. Lonkat ovat B/A, mutta lonkkaindeksi on kohtuullisen korkea. Lonkkalausunnossa ei mainittu, miksi toinen lonkka on "vain" B, joten sekin lienee A:n ja B:n rajatapaus ja siksi tuomittu B:ksi.

Nella on vähän kermaperse, se viihtyy loistavasti sängyssä ja kainalossa, etenkin jos sataa vettä. Toki koira pärjää ulkona hyvinkin, mutta tuollaiseksi arktiseksi työkoiraksi se on vähän mukavuudenhaluinen.



Näyttelyissä Neppu on käynyt muutaman kerran, saaden arvioita hyvästä erinomaiseen. Tuomarit kiinnittävät huomiota sen pitkään runkoon ja kookkaisiin korviin, mutta yleisesti ottaen koira on terverakenteinen ja liikkuu ihan hyvin.


Kuva on Lieksan näyttelystä toukokuun lopussa 2015.Marja Talvitien arvostelu:  Mittasuhteiltaan erinomainen, muuten hyvä pää, mutta kookkaan korvat. Hieman niukat etu-, riittävät takakulmaukset. Liikkeessä ylhäällä kierteellä kannettu häntä. Karva saisi olla karheampi. (ERI)Lappalaiskoiragalleriassa on Kristina Hakamäen ottama kuva Harjavallan näyttelystä huhtikuulta 2015, jossa Paavo Mattila arvosteli Nellan seuraavasti: Kaunis narttu. Hyvän mallinen pää. Kaunis kaula, erittäin hyvä runko. Erittäin hyvät raajat. Hyvä ylälinja. Hyvälaatuinen, hieman niukka karva. Liikkuu sivusta erittäin hyvin. Miellyttävä käytös. (ERI)


Koiralaumaamme kuuluu myös Tinttaraisen Kas Akka, Saana, huhtikuussa 12 vuotta täyttänyt muorikoira. Saana mm. piti huolen siitä, että Nellastakin tuli riistaviettinen. Nellan suku on riistavietiltään alhainen, mutta Saanan kovassa koulussa nuori koira oppi etsimään niin oravat kuin jäniksetkin. Kesällä kokeillaankin verijälkeä, jos siinä riistaviettisyys olisikin hyvästä.

Kuvassa Neppu on oikealla ja Saana on vasemmalla - kuten ehkä Saanan kuonon harmaudesta voi päätelläkin. Ja mikä muu olisi parempi lapinporokoiran kuvausalusta kuin porontalja? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti