torstai 26. toukokuuta 2016

Ruoka-aika!

Eilen(kin) kävin ruokatunnilla katsomassa ja ruokkimassa pentuja. Tulin sisälle ja aloin laskea pentulaatikon tyyppejä. 
1, 2, 3, 4, 5, 6. 

No höh. 

1, 2, 3, 4, 5, 6.

Tosiaan, yksi puuttui laatikosta.

Aikaisemmin Puna-ailakki oli kyllä jo onnistunut ylittämään esteen vapauteen, mutta tällä kertaa se oli Ukonkuukunen, joka löytyi umpiunessa sohvan alta. Oli ollut siellä tietenkin emon yksityisvierihoidossa ja oli vain tyytyväisen oloinen poika. Ei meinannut herätä edes ruokakupille.

Pennut todellakin syövät nyt jo hyvällä ruokahalulla kupista. Ei vielä mahottomia määriä, mutta vielä näin totutteluvaiheessa annos on noin ruokalusikallinen kerrallaan, neljä kertaa päivässä.

Seisovassa pöydässä on tarjolla vastike-jauheliha -sekoitusta, johon on uutuutena lisätty jo turvotettua pentunappulaakin.

Pentujen puuro


Vielä toistaiseksi haluan nähdä, että jokainen pentu on oppinut syömään ja syö oman annoksensa, joten ne saavat jokainen oman satsinsa erilleen muiden annoksista, vaikkakin samalle "tarjottimelle". Ja pari pentua syö vielä toistaiseksi erillisestä kupista.

Ruokatunti

Onhan se aika sottaista touhua, maito-jauheliha -mössö tarttuu aika hyvin niin pentuihin kuin tekstiileihin. Paljas lautalattia tai sanomalehti on vielä pienten syöjien tassujen alla liukas, joten kupin ja ruokailijoiden alla on siten pyyhe pöytäliinana.

Ruuan jälkeen on lupa tutustua pentulaatikon ulkopuoliseen maailmaan, mutta kovin moni ei vielä ole uskaltanut liukkaalle lautalattialle. Tähtivalokki on ollut toistaiseksi urhein luistelija.

Toinen jännittävä juttu oli tänään imuri. Meillä on joku hirmuisen äänekäs malli, jonka kanssa itsekin haluaisi pitää kuulosuojaimia. Korvien avautumisen jälkeen meillä ei ole imuroitu, joten seurailin syrjäsilmällä pentujen reaktiota kovaan ääneen.
Ei mitään ongelmaa, kuten ei emälläänkään ole imurin suhteen. Veteraani-Saana taas pelkää moppiakin. Kai sillä vaan on jotain yleensäkin siivoamista vastaan. Kai koira muistuttaa omistajaansa siinäkin suhteessa.


Eilen piti yrittää lukea työjuttuja kotona. Pentulaatikossa Luppoarnikilla oli mahdottoman tylsää, kun kaikki muut vain nukkuivat. Aloin siis opettaa siitä työkoiraa. Työnkuva vaan täällä poronhoitoalueen ulkopuolella on niin kovin erilainen kuin oikeassa pohjoisessa...

Työkoira




 


1 kommentti: