torstai 19. toukokuuta 2016

Tuttitytöt

Tänään esittelyvuorossa ovat "tuttitytöt", pennut numero yksi ja neljä. Nämä kaksi olivat hanakasti kiinni tuttipullossa ja siten kulkevat parinimellä tuttitytöt.

Iso ykkönen ja pieni nelonen
Ensimmäinen tuttitytöistä syntyi ensimmäisenä. Hädin tuskin se ehti ulos kalvoista, kun sillä oli jo nisä suussa. Se on aina hyvä merkki, että koiralle maistuu ruoka. Ykkösen kutsumanimeksi on tullut "Tuplis", koska sille tämähti kaksi vierekkäistä kynsilakkamerkkiä takapuoleen.




Ykkönem on viettänyt ihmisläheisiä hetkiä. Muutama päivä sitten se jätti itsestään jäljen, kun sylissä istuvan pennun pieni kuono ihan yllättäen imeytyi leukaani. Fritsuhan siitä tuli. Ihan tilaamatta ja pyytämättä.

Voin kuvitella, että ykkönen on myös hyvä harrastuskoira, jota on ainakin helppo motivoida ruualla. 


Esittelyn toinen tuttitytti on pentueen pienimmäinen, syntymäjärjestyksessään neljäs.



Polvisukkatytöstä on tullut "Sukkis" tai "Pikkis". Virallinen nimi tulee varmaan olemaan jotain ihan muuta. Kun heittelin sieninimiä ilmaan, Päivi ajatteli pienelle sopivan nimeksi "Tihkutympönen". Jos haluaisi tuon tympeyteen viittaavan nimen muuttaa muuksi, niin tästä voisi tulla vaikkapa Tilhkutumppunen.


Miten voikin ollakin noin söpöt töppöset?


Pieni on oikea persoona, joka kertoo, jos joku asia ei miellytä. Puuttuvan koon se siis korvaa luonteella. Tyttöpentu oli ensimmäisiä jaloillaan ja opettelemassa kävelyn jaloa taitoa. Se myös viihtyy ihmisen kanssa, vaikka kertoo myös, jos joku asia ei mene mielen mukaan.

Tänään pennut ovatkin tasan kaksi viikkoa. Nellan kanssa käytiin eläinlääkärillä tarkistamassa, että kohtupuolella kaikki on hyvin. Siellä olikin, mutta suussa muhi yllätys: takahammas oli haljennut, heilui ja se poistetaan 30.5. Poisto on vasta silloin, koska halutaan odottaa, että pennut pärjäävät hyvin ilman emoa operaation ajan.

Mammakoira tasan kaksi viikkoa synnytyksestä. Oikea anti-painonvartija sekin.
Kuvaajakin on niin vinossa, että koira näyttää hurjan takakorkealta.

3 kommenttia:

  1. Tuo Tihkis ois NIIN meidän koira! Pitäis iskänsä kurissa.

    VastaaPoista
  2. Se on kyllä minustakin tosi valloittava :) Teidän pitää tulla kattomaan sitä "livenä", että se saa kiedottua sinutkin pienen valkoisen tassunsa ympärille.

    VastaaPoista
  3. Täällä malttamattomana odotetaan jo loppujakin esittelyjä. :)

    VastaaPoista